Віртуальний консультаційний центр надає всебічну правову підтримку ВПО – БФ «ГОРЄНІЄ»

Віртуальний консультаційний центр Всеукраїнського благодійного фонду «ГОРЄНІЄ» надає всебічну правову підтримку внутрішньо переміщеним особам. Центр створили з метою допомоги найширшому колу громадян. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомила Олена Манько, координатор Віртуального консультаційного центру Всеукраїнського благодійного фонду «ГОРЄНІЄ».

Віртуальний центр запрацював у січні 2016 року. Основні переваги сервісу – доступність – консультації є безоплатними, оперативність, якість надання консультацій та віддалений доступ без прив’язки до місця та часу.

Юрист фонду Світлана Гаврилюк розповіла про можливі шляхи отримання допомоги: «Ви можете зателефонувати до нас за отриманням будь-якої консультації, також є можливість зв’язатися з нами у режимі Skype. […] Ви можете зробити копії документів і відразу нам надіслати, щоб юрист відразу їх переглянув і надав первинну консультацію». Також є можливість написати у Viber, на електронну пошту або зателефонувати на гарячу лінію.

Благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» створили у 2005 році. «Це була місцева благодійна організація, яка займалася захистом соціально вразливих верств населення, антикорупційною діяльністю та роботою з нормативно-правовими актами. З 2010 року почали займатися також правовим захистом малозабезпечених верств населення», – розповіла пані Олена.