30 випускників з дитячих будинків отримають у подарунок вишиванки – ініціатори акції

Випускники дитячих будинків та інтернатів, з синдромом Дауна, аутизмом і тим, чиї сім’ї знаходяться у складних життєвих обставинах, отримають вишиванки. Це 30 дітей: 16 дівчат та 14 хлопців. Дизайнери індивідуально підібрали вишиванки для кожної дитини, враховуючи побажання майбутніх власників. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіла керівник творчої групи «Виключно звичайні», організатор проекту «VIPускники» Наталія Терещенко.

«Ми вже не перший рік робимо таку добру справу. […] Вважаємо, що вишиванка – це символ України, символ нації», – розповіла засновник Благодійного фонду Ірини Зайцевої, керівник Загальнонаціонального проекту «Місіс Відкритий Світ Україна-2017». Марія Піон, стиліст-іміджмейкер, експерт у сфері self branding, зазначила: «Для мене має велике значення символіка одягу. […] Символічно побажати орнаментами діткам удачі, щастя, здоров’я, майбутнього материнства і благополуччя».

Дизайнер DESIGN STUDIO IRINA RYBACHUK Ірина Рибачук додала, що вишиванки створювалися з любов’ю і теплом. «Наш внесок у цих дітей – це маленька краплинка, але у майбутньому може стати великим струмком у розквітанні нашої країни», – переконана дизайнер Оксана Полонець. Ірина Келлер, директор будівельної компанії «Грандіс Трейд ЛТД», зауважила, що дітям дуже важливо знати, що про них хтось думає та піклується.

Власниця бренду ексклюзивного дитячого одягу From Brother to Sister Юліанна Короченцева створила вишиванку разом зі своїм сином, який підготував додаткові аксесуари для завершеного образу.  «Традиційна українська вишиванка – це красиво, екологічно, а ще це дуже модно. Нашу українську вишиванку вдягають у всьому світі», – розповіла вона.

Свої вишиванки діти продемонструють під час показу, що відбудеться 22 травня у ТЦ «Особняк» о 19-00.