Групи цивільно-військового співробітництва продовжують допомагати місцевому населенню в зоні АТО – Міноборони

WATCH IN ENGLISH

Групи цивільно-військового співробітництва в районі АТО продовжують допомагати місцевому населенню та забезпечувати доставку гуманітарних вантажів. У прифронтовому селі Троїцьке офіцери групи цивільно-військового співробітництва «Попасна» здійснили координацію проведення ремонтних робіт з відновлення пошкоджених ліній електропередач вздовж вулиць населеного пункту. «Вони замінили 8 опор та усунули пошкодження лінії, в результаті чого відновили подачу світла до будинків місцевих мешканців», – повідомив речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва «Волноваха» разом з представниками Національної поліції та Служби цивільного захисту ДСНС України у Волноваському районі ліквідували пожежу на одному з полів Ближнього. «Внаслідок спільних дій пожежа була локалізована та не поширилася на інші поля та садиби», – зазначив Максим Праута.

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва «Бахмут» доставили хліб з Бахмутського хлібозаводу у населені пункти Зайцевської військово-цивільної адміністрації. Також група цивільно-військового співробітництва «Щастя» доставила гуманітарну допомогу малозабезпеченим родинам села Передільського та передала адресну допомогу малозабезпеченій сім’ї у Старому Айдарі.

Міністерство оборони України підтримало позицію громадськості та запропонувало оголосити частину земель Тарутинського загальновійськового полігону в Одеській області заказником загальнодержавного значення «Тарутинський степ». Площа території – 6 тисяч гектарів. «Позиція Міністерства оборони України щодо створення на території Тарутинського загальновійськового полігону заказника загальнодержавного значення «Тарутинський степ» залишається незмінною», – підкреслив полковник Праута.