Україна вперше представить свій стенд на Міжнародному кінофестивалі у Торонто

З 7 по 17 вересня Україна представлятиме свій стенд на Міжнародному кінофестивалі у Торонто. У рамках роботи стенду розпочнеться міжнародна промо-кампанія українського фільму «Рівень чорного» Валентина Васяновича. Фільм є кандидатом на отримання премії Оскар у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».  «Важливо, що окрім Українського стенду на кіноринку, ми також проведемо Дні українського кіно в Торонто. Це дозволить всебічно представити наше кіно та можливості нашої країни, аби залучити кіновиробників з усього світу» – розповів Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Під час Днів українського кіно у Торонто покажуть нещодавно вироблені повнометражні українські фільми: «Процес» Аскольда Курова, «Школа №3»  Лізи Сміт та Георга Жено, історичний екшен «Червоний» Зази Буадзе, драму Тараса Ткаченка «Гніздо горлиці», трагікомедію Аркадія Непиталюка «Припутні», а також фільм «DZIDZIO Контрабас», розповів Денис Іванов, директор компанії ArtHouse Traffic, організатор Днів українського кіно у Торонто.

Український стенд працюватиме під гаслом Ukraine is your destination. Українська команда проведе презентацію Discover Ukraine про можливості та переваги кіновиробництва в Україні та систему рібейтів для іноземних продюсерів.  «На стенді буде розповсюджуватись спеціальний гід-довідник про всі українські компанії, які можуть надавати ті чи інші сервіси. Насправді у нас є, що запропонувати світу, але світ має про це дізнатись. І це є нашою основною метою у Канаді цього разу», – підкреслила Вікторія Ярмощук, виконавчий директор Української кіноасоціації, директор Media Resources Management.

«Україна вже давно бере активну участь в подібних заходах на великих кінофестивалях та кіноринках. Цьогоріч ми вперше на офіційному індустріальному рівні долучимося до великих кіноівентів Північної Америки. Ця участь є для нас надзвичайно важливою, адже це кіноринок одного із найбільших кінофестивалів у світі», – підкреслив Пилип Іллєнко.

Український стенд на кінофестивалі представлять у рамках TIFF Industry Center.  Стенд організували Державне агентство України з питань кіно та Посольство України в Канаді за підтримки Українського національного об’єднання в Торонто та представників української кіноіндустрії