[:ua]Сергій Якимчук, засновник Psyball.com [:]

В Україні запрацювала альтернативна соціальна мережа Psyball для любителів спорту

В Україні запрацювала альтернативна соціальна мережа Psyball для занять спортом та дозвілля. Концептуально вона дуже відрізняється від інших соціальних мереж. Psyball дозволяє знайти людей, з якими можна займатися разом спортом, забронювати спортивний зал або майданчик, піти разом на тренування в парк та спілкуватися вживу, а не через Інтернет-повідомлення. «Ми намагаємося зробити так, щоб людина витрачала якомога менше часу для відвідування сторінок, а якомога більше – з друзями на спортмайданчиках, у лісі чи на тенісному корті», – підкреслив засновник Psyball.com Сергій Якимчук під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На платформі представлені три категорії користувачів – любителі спорту, організатори спортивних зустрічей та люди, які надають спортивні майданчики. Користувач-спортсмен може анонсувати свої вподобання щодо виду спорту та локацію, де зручно займатися. Після цього система буде відслідковувати всі події, які співпадають із запитом користувача. Немає потреби шукати, дивитися та відслідковувати їх самостійно – потрібно просто чекати сповіщення від соціальної мережі.

Ресурс вже працює, на сайті зареєстровано до 500 користувачів, 300 з яких – із Києва. Проте географічних обмежень для користувачів немає, координуватися для спільного проведення заходів можуть люди із будь-якого міста.

Платформа надає можливість бізнесу та власникам спортивних майданчиків розміщувати інформацію про себе, після чого користувачі можуть бронювати приміщення для заняття спортом. Із них Psyball бере невеликий відсоток з прибутку за те, що люди користуються платформою для бронювання майданчика. Для організаторів матчів та самих учасників соцмережа безкоштовна. «Наша мета – активна соціалізація поза мережею, тому не хотіли б робити акцент на монетизації та присутності бізнесу», – наголосив засновник соціальної мережі Олексій Григорчук.