Якби нам дали безбар’єрне середовище, у нас би саме поняття «люди з обмеженими можливостями» відпало» – Антон Дубішин, волонтер з особливими потребами

На зйомки документального фільму про волонтера з особливими потребами, Антона Дубішина, необхідно зібрати 300 тисяч гривень. Фільм покликаний привернути увагу суспільства до людей з особливими потребами. «Ми не просто говоримо про Антона: який він класний. Ми привертаємо увагу глядачів взагалі до проблем людей з особливими потребами: чому в Україні їх просто не помічають», – розповіла Катерина Стрельченко, режисер фільму, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На даному етапі кошти намагаються зібрати за допомогою соціальних медіа. «300 тисяч – це той мінімум, який дозволить нам зняти хороший фільм. Ми заклали сюди витрати на продакшин, пост-продакшин і навіть на рекламу. Тобто ми хочемо не просто зробити фільм, який побачить тільки Антон і невеличке коло його друзів. Ми будемо працювати над тим, щоб його побачили якомога більше українців, може навіть поїдемо за кордон. Ми хочемо, щоб про Антона дізнались усі: що є така людина, такий мотиватор», – розповіла Катерина Стрельченко. Автори фільму також розглядають можливість збору коштів за допомогою краудфандингових платформ і  залучення міжнародних спонсорів. «Зараз ми тільки на початку нашого шляху. Ми чекаємо не тільки матеріальної допомоги, але й інформації. Можливо хтось підкаже, куди можливо звернутись, як написати звернення, щоб допомогти нашому проекту», – зазначив оператор Дмитро Панков.

«Я хочу зняти цей фільм, бо українському суспільству потрібні свої герої. Кращого мотиватора, психотренера ніж Антон, я не зустрічав. Його потрібно показувати суспільству, людям, щоб ті у кого є проблеми у житті, на його прикладі, на його досвіді, спілкуючись з ним, дивлячись про його життя, робили якісь висновки і могли керувати своїм життям і поглядом на своє місце у житті», – розповів Дмитро Панков.

Антон Дубішин почав свою волонтерську діяльність у 2008 році. Зібрані кошти йшли на допомогу дітям з неблагополучних сімей та сиротам. З початком військових дій на Сході Антон Дубішин почав допомагати бійцям АТО. «У 2014 почав їздити до Київського військового шпиталю: підтримувати бійців не тільки морально і духовно, але і матеріально: це все на пенсію, яка становить 1700 гривень», – розповів волонтер. «Я не вважаю це волонтерством. Для мене це просто діло, яке подобається, бо саме цією працею я приношу користь суспільству, людям і своїй країні. Я такий самий, як усі. Так, я трохи особливий. Але я теж – член суспільства, який має право жити і приносити користь», – розповів Антон Дубішин.

«Люди з обмеженими можливостями – це просто термін, саме суспільство і влада роблять нам ці обмеження. Бо якби нам дали волю, можливості доносити і приносити користь, дали безбар’єрне середовище, у нас би саме поняття «люди з обмеженими можливостями» відпало», – підкреслив Антон Дубішин.

Дізнатися більше про діяльність Антона і знайти картковий рахунок для переказу коштів на фільм можна тут.