Анонс: Презентація аналітичного документу (Policy Paper) на тему «Концепція законодавчого процесу «від початку до кінця».

Презентація

06 грудня 2017 року о 13:30 в Українському кризовому медіа центрі (вул. Хрещатик, 2) відбудеться презентація аналітичного документу (Policy Paper) на тему «Концепція законодавчого процесу «від початку до кінця».

Захід організовує Лабораторія законодавчих ініціатив в рамках Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа.

У заході візьмуть участь:

  • Дмитро Лубінець, Секретар Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, народний депутат України.
  • Олександр Заславський, Заступник Голови Ради, Лабораторія законодавчих ініціатив.

Проект концепції законодавчого процесу «від початку до кінця» містить аналіз наявних практик, огляд міжнародного досвіду, а також пропозиції до концепції реформи законодавчого процесу «від початку до кінця» з акцентом на посилення координації між суб’єктами законодавчої ініціативи. У рамках цього документу запропоновано альтернативні варіанти зміни законодавчого процесу «від початку до кінця», які умовно можна назвати «урядоцентричною» (на основі досвіду Франції), «парламентоцентричною» (на основі досвіду США) та «концепцією мінімально необхідних змін» (на основі аналізу наявних в Україні практик).

До участі у прес-брифінгу запрошуються представники ЗМІ, народні депутати України, громадськість.

Просимо підтвердити свою участь, заповнивши форму:

https://goo.gl/forms/7BKfWenF5SAUecNz2

Контактна особа: Ірина Черпак; тел.: 067 242 80 91