Міжнародний день боротьби з корупцією разом з молодими лідерами

USAID зібрало молодих лідерів з усієї України аби відзначити Міжнародний день боротьби з корупцією

Для відзначення Міжнародного дня боротьби з корупцією ключові антикорупційні програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) запросили молодих лідерів до обговорення питань, пов’язаних із запобіганням корупції у повсякденному житті. 8-9 грудня 2017 року 150 молодих лідерів з усієї України зібрались у Києві.

Антикорупційна інтерактивна програма ознаменувала офіційний запуск нового п’ятирічного проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!» вартістю 18 мільйонів доларів США, а також висвітлила антикорупційну діяльність USAID в Україні через проекти «Долучайся!» (Програма сприяння громадській активності), DOBRE  (Підтримка об’єднаних територіальних громад) та TAPAS (Підтримка відкритих даних та електронного уряду).

У п’ятницю, 8 грудня, молоді лідери взяли участь у дебатах на тему «Громадяни несуть більшу відповідальність за боротьбу з корупцією, ніж державні органи». Дебати провели відомі представники ЗМІ, експерти, громадські активісти та популярні серед молоді лідери думок.

У суботу, 9 грудня, друга частина програми розпочалася з вітального слова посла США в Україні Марі Л. Йованович.

Молоді лідери разом з послом взяли участь у антикорупційному квесті, під час якого були змушені робити продуманий вибір, пов’язаний з реальними проблемами корупції, з якими вони вже стикаються чи незабаром зіткнуться у своєму повсякденному житті.

Повний текст прес-релізу читайте тут.

Відео виступу Марі Йованович доступне за посиланням.

Більше відео з події доступні за посиланням.