Брифінг Громадської ради доброчесності “Недоторканість суддів Верховного Суду: старе клеймо чи нова реальність?”

У середу, 7 лютого, о 12.00 год відбудеться брифінг членів Громадської ради доброчесності “Недоторканість суддів Верховного Суду: старе клеймо чи нова реальність?”. Захід відбудеться в Українському кризовому медіа-центрі (Український дім, вул. Хрещатик, 2).

Первинна мета судової реформи полягала у тому, щоб не лише очистити та оновити суддівський корпус, але й змінити основні принципи роботи судової системи – зробити її більш відкритою для суспільства та незалежною від політичних структур. Але, на жаль, як показує практика, судді вже оновленого Верховного Суду демонструють старі принципи на новий лад.

Нещодавно члени Громадської ради доброчесності подали позов до Президента, яким оскаржили призначення недоброчесних суддів до Верховного Суду.  Однак, Верховний Суд взагалі відмовився розглядати позов. Водночас, члени ГРД ініціювали  притягнення до кримінальної відповідальності судді Верховного Суду Ольги Ступак за фальсифікацію документів та намагання привласнити службову квартиру. Проте, прокуратура проігнорувала заяву ГРД, а суд, попри усталену практику, підтримав бездіяльність прокуратури.

На брифінгу члени ГРД розкажуть, чому найвища судова інстанція відмовилася розглядати позов та як завдяки круговій поруці суддям вдається уникати відповідальності.

Спікери:

  • Віталій ТИТИЧ, член Громадської ради доброчесності
  • Галина ЧИЖИК, член Громадської ради доброчесності
  • Роман МАСЕЛКО, член Громадської ради доброчесності
  • Наталія СОКОЛЕНКО, член Громадської ради доброчесності

За додатковою інформацією звертайтеся до Ірини Мокрицької: +380632659221 ; [email protected]