Український кризовий медіа-центр запустив  першу в Україні політичну гру на хуліганському медіа ресурсі Uсhoose – Обираєш ТИ!

Український кризовий медіа-центр презентував хуліганський медіа ресурс Uсhoose – Обираєш ТИ!

На сайті uchoose.info можна знайти багато цікавої і корисної інформації: про медіа гігієну, про критичне мислення, логіку і розсіювання стереотипів.  А ще там можна пограти у ПЕРШУ в Україні політичну гру.  Гра базується на актуальних політичних і соціальних темах в Україні. Ідея проста – показати, що політика – це баланс, важкі рішення, інколи патові ситуації та багато різних інтересів і чинників.

«На нашому медіа-ресурсі ми жартуємо і хуліганимо, малюємо смішні картинки, знімаємо веселі відео і співпрацюємо з найкращими, на нашу думку, авторами. Ми говоримо про складні теми, але не шукаємо простих рішень, а тільки просту і цікаву форму», – сказала під час презентації креативний директор УКМЦ, руда редакторка сайту uchoose.info Олеся Драшкаба.

«Маємо виклик жити у час фейкових новин і фейкових лідерів. У результаті зараз знову на кону – суверенність і успіх України. Але разом з тим і можливість для нашої країни показати позитивний приклад для світу. Ми віримо, що демократія – це відповідальність, у першу чергу, молодих, активних, небайдужих і думаючих людей. Що для успіху України – кожен з нас має  розвиватись, вчитись, ставити більше запитань і ухвалювати рішення на основі «неальтернативних» фактів. Наш ресурс розповідатиме про те, що кожне рішення має наслідок, і що дуже важливо думати про наслідки кожного нашого вибору», – каже співзасновниця УКМЦ Наталя Попович.

“Популізмом в нашій державі в тій чи іншій мірі інфіковані абсолютно всі політики. Популізм, на перший погляд, нібито відносно небезпечний, — як щеплення проти хвороби він робить нас стійкими до неправди. Але небезпека в тому, що ми можемо й не помітити, коли ця неправда повністю заволодіє нами. Критичне мислення, це код стійкості нашої нації, це те, що допоможе нам побудувати ту країну, про яку ми мріємо”, – вважає співзасновник УКМЦ Геннадій Курочка.

На ресурсі uchoose.info немає і ніколи не буде політичного фінансування, ми не агітуємо за конкретного політика і не є платформою для чиєїсь політичної позиції.