Оголошено конкурс проектів на здобуття відзнаки імені Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна

Розпочався прийом робіт на здобуття Відзнаки імені Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна. На конкурс можна подавати проекти аудіо- та мультимедійних інсталяцій у публічному просторі. Заявки можуть подавати студенти музичних навчальних закладів, українські артисти та композитори до 35 років. «Це значно розширює коло потенційних учасників, тому що у конкурсі зможуть брати участь не тільки композитори, випускники, студенти музичних закладів, а також спільнота медіа-артистів, саунд-артистів», – зауважила член журі конкурсу Алла Загайкевич під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Сергій Нігоян планував творчу кар’єру, він планував кар’єру артиста, актора. Вона не реалізована. Зараз ми будемо щорічно реалізовувати його ідею, роблячі творчі конкурси, пов’язані з музичними творами. Тому що вони є найбільш універсальними щодо часу, простору, географії», – зазначив член журі конкурсу Володимир Тихий. Серед організаторів конкурсу – ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» та творче об’єднання «Вавілон’13».

«Щодо результату – звичайно, нам би дуже хотілося, щоб ми побачили вияв справжнього, актуального, соціального мистецтва, яке створюється молодими людьми та показує вектор, куди насправді рухається українське сучасне музичне мистецтво», – наголосила Алла Загайкевич.

Прийом заявок триває до 15 липня. Переможцеві конкурсу нададуть 25 тисяч гривень для реалізації власного проекту. Організатори збирали кошти на краундфандинговій плантформі «Велика Ідея». До збору коштів долучилося 162 доброчинці. Детальну інформацію щодо конкурсу та список необхідних документів можна знайти тут.