На День незалежності волонтери, відзначені за свою діяльність, пройдуть Червоною доріжкою гідності

На День незалежності активісти, відзначені за свою волонтерську діяльність у різних сферах суспільного життя, пройдуть по Червоній доріжці гідності. Загалом нагороджені близько 200 волонтерів та громадських організацій. Про це розповіли організатори четвертого фестивалю «Воля громади – Червона доріжка гідності» на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Мета цього фестивалю – об’єднувати і надихати людей, які переймаються долею України і щирою безкорисною працею роблять щось для того, щоб вона ставала кращою», – розповів Андрій Буткевич, віце-президент ГО «Вольниця» і ГС «Воля Громади», співорганізатор фестивалю,

Всього у конкурсі – 8 номінацій. Деякі з них – для активістів із певної сфери діяльності, деякі – універсальні. У попередні роки для обрання переможців кожної з номінацій організовували громадське електронне голосування, але цього року вирішили відзначити усіх кандидатів. «Ми зрозуміли, що не завжди коректно порівнювати волонтерів між собою – волонтерів фронту із тими, хто допомагає дитячим будинкам, і просто звичайними громадянами. Кожен робить щось від щирого серця, і несправедливо сказати, що хтось робить більше, хтось менше», – пояснив Андрій Буткевич. Цього року серед номінантів – один державний орган, Дарницька районна адміністрація, за активну підтримку ветеранів і волонтерів.

«Волонтери – це справді вільні люди, які зрозуміли, що не потрібно чекати хорошого політика, мера, президента, який прийде і «все стане добре», що зміни починаються із кожного з нас: якщо ми бачимо проблему, потрібно об’єднуватися і робити те, що ми можемо», – наголосив Станіслав Холодний, координатор комітету з питань творчості та культури ГС «Воля Громади».

«Ми запрошуємо усіх прийти подякувати волонтерам зі їхні зусилля. Кожен з нас крапля в океані, але коли об’єднаємося – ми можемо робити великі справи», – додала Анна Ісламова, волонтер і правозахисниця.

Фестиваль проходитиме 24 серпня у павільйоні «Київська троянда», за адресою Володимирський узвіз 2. Відкриття фестивалю – о 15-00.