АНОНС: Відкрита дискусія «Оцінка. Дорого. Занадто»

24 вересня о 12:00 у прес-центрі Українського кризового медіа-центру (Український дім, Хрещатик 2) відбудеться відкрита дискусія «Оцінка. Дорого. Занадто». Організатор – урядово-громадська ініціатива «Разом проти корупції», спільно з Українським кризовим медіа-центром.

Понад 800 тисяч гривень втрачають громадяни щоденно внаслідок корупційної схеми, що закладена у нову процедуру подання звітів про оцінку майна. Прогнозований заробіток посередників, через яких функціонує нова модель внесення звітів, за оцінками експертів, за рік становитиме щонайменше від $14 до $40 млн. Нова модель  вже діє понад 3 місяці. Кінцевими “жертвами” стають прості громадяни, які під час продажу свого майна та його перереєстрації користуються послугами оцінювачів та нотаріусів. Ситуація потребує негайного вирішення.

До участі у заході запрошуються представники Міністерства економічного розвитку, експерти “Разом проти корупції”, представники Фонду державного майна України, асоціації професійних оцінювачів та незалежні експерти, аби знайти відповіді на питання: як зупинити корупційну схему та припинити виведення коштів з кишень громадян.

Спікери:

Максим Нефьодов, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України
Агія Загребельська, державний уповноважений Антимонопольного комітету України
Оксана Величко, керівник урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції»
Модератор: Роман Вибрановський, Український кризовий медіа-центр