Стартував Національний освітній проект для лікарів сільської місцевості

9 листопада 2018 року стартував Національний освітній проект для лікарів сільської місцевості «Школа сімейного лікаря». Мета проекту – проведення освітніх заходів для покращення якості надання  послуг у медичних закладах первинної ланки. «В Україні кількість звернень до первинної ланки складає 20%, до вторинної 80%. Для порівняння, в Європі ці показники складають 70% і 30% відповідно. Стан сільської медицини в Україні наразі такий,що хворого транспортують до обласної лікарні для отримання допомоги. Фактично, первинної ланки у нас в країні не існує», – зазначив Євген Прилипко, координатор проекту «Школа сімейного лікаря», експерт у сфері eHealth, директор з розвитку порталу для пацієнтів EuroMD, дійсний член ГО «Українська асоціація «Комп’ютерна медицина».

Проект матиме дві складові. Практична складова полягатиме у наданні базової інформації та консультацій, мотивації та підтримці, заохоченні нових кадрів. Аналітична складова полягатиме у отриманні інформації щодо використання набутих учасниками навичок  під час навчання та вдосконаленні майбутніх навчальних програм. По завершенню проекту експерти запишуть 15 відеолекцій та видадуть «Довідник сімейного лікаря» для того, аби всі охочі могли ознайомитися з напрацюваннями проекту.

«Школа сімейного лікаря» складається з 8 навчальних тренінгів в 6 містах України – Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Хмельницькому та Львові. Серед тематичних блоків проекту – реформа системи охорони здоров’я та зміни у сільській медицині; інформаційні технології та eHealth і телемедицина; організаційні та фінансово-економічні аспекти роботи лікаря первинної ланки; юридично-правові питання; успішні приклади реформування системи охорони здоров’я. Проект завершиться спільною підсумковою зустріччю учасників та експертів «Школи сімейного лікаря» у Києві 18 грудня 2018 року.

Заповнити анкету для участі в проекті можна за посиланням.