Анонсували програму освітнього проекту щодо інтеграції та співпраці з українськими угорцями

Команда «Uchoose» анонсувала програму заходів освітнього проекту щодо інтеграції та співпраці з українськими угорцями на наступний рік. Метою проекту є розвиток критичного мислення та медіагігієни у молоді, яка проживає у прикордонних районах України, зокрема українських угорців. «Останнім часом ми бачимо деякі непорозуміння у прикордонних районах, які викликані певними положеннями Закону про освіту. На жаль ці непорозуміння підсилюються маніпуляціями російської пропаганди. Тому головна ідея нашої освітньої кампанії – роз’яснити, зацікавити, залучити до співпраці українських угорців. Не тиснути і не лякати, а показати молоді переваги навчання і розвитку в Україні», – розповіла Світлана Ткаченко, комунікаційна менеджерка проекту, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. 

«Минулого тижня ми спілкувалися із молоддю Закарпаття, говорили про важливість критичного мислення, про безпеку у соціальних мережах. Між нами не було ніяких бар’єрів і непорозуміння. Була взаємоповага і шалена зацікавленість школярів і вчителів. Ми щиро вдячні за ці емоції і розуміємо, що ми на правильному шляху», – зазначила Олеся Драшкаба, головна редакторка медіа-ресурсу «Uchoose».

Програма проекту розрахована на рік, та передбачає проведення освітніх лекцій, семінарів, ворк-шопів, тренінгів для школярів та вчителів. У літній період планують активності з різноманітними інтерактивними іграми, розробками для школярів, а також проведення дитячого футбольного чемпіонату.

Медіа-ресурс «Uchoose» є «хуліганським» проектом Українського кризового медіа-центру про критичне мислення, логіку і розвіювання стереотипів. Також проект пропагує безпеку в інтернеті за допомогою мультимедійних інтерактивних форматів. Деталі доступні за посиланням.