АНОНС: презентація дослідження про вплив підняття рівня моря на прибережні зони України внаслідок зміни клімату

Презентація

У середу, 16 січня 2019 року об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2) відбудеться презентація дослідження про вплив підняття рівня моря на прибережні зони України внаслідок зміни клімату.

Експерти громадської організації “Екодія” разом з науковцями створили унікальний проект “Вода близько: підвищення рівня моря в Україні внаслідок зміни клімату”. Мета – привернути увагу до наслідків зміни клімату в Україні, стимулювати уряд і міста протидіяти зміні клімату та водночас адаптуватися до нових реалій сьогодення.

За результатами моделювання підготовлені публікація із картами та інфографіками, а також  інтерактивна мапа у вигляді веб-додатку, які будуть представлені на презентації. Результати проекту демонструють, які території, населені пункти, а також яка кількість будівель, доріг, екологічно небезпечних об’єктів та частин природно-заповідного фонду можуть опинитися під загрозою затоплення морем до кінця століття. Також дослідження містить інформацію про кількість кліматичних переселенців в Україні, які може спричинити зміна клімату і несвоєчасність дій урядів усіх країн, в тому числі України, по зменшенню викидів парникових газів.

“Екодія” запрошує журналістів ознайомитися з результатами проекту та нашими рекомендаціями щодо запобігання зміні клімату та адаптації до неї.

Спікери:

  • Соф’я Садогурська, кампейнерка з кліматичної політики ГО “Екодія”
  • Олександр Голубцов, один з авторів дослідження, кандидат географічних наук, старший науковий співробітник Інституту географії НАНУ
  • Катерина Терлецька, кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Інституту проблем математичних машин та систем НАНУ

Для додаткових питань: 093 287 32 99, Наталія Комарницька