АНОНС: прес-брифінг щодо етапів реалізації національного конкурсу «БЛАГОДІЙНА УКРАЇНА-2018»

У четвер, 14 лютого 2019 року о 12:00 в Українському кризовому медіа-центрі (Український дім. вул. Хрещатик, 2; поверх – 2) відбудеться брифінг: «Етапи реалізації Національного конкурсу «Благодійна Україна-2018».

У брифінгу візьмуть участь очільники конкурсу, які повідомлять про основні засади, правила та організацію конкурсу, а також розкажуть про особливості оцінювання заявок Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2018», його часові рамки, проведення нагородження та ситуацію з участю регіонів на сьогодні.

Рішенням Засновника цього року заявки на участь у конкурсі «Благодійна Україна» приймаються до 15 березня 2019 року. Нагородження переможців та номінантів «Ангелом добра» – скульптурою янгола з бурштиновим оздобленням традиційно відбудеться навесні, а саме 18 квітня 2019 рокув колонній залі КМДА. Переможців на загальнодержавному рівні визначатимуть в шістнадцятьох основних, трьох індивідуальних та чотирьох спеціальних номінаціях:

Основні колективні номінації:

  1. Благодійність великого бізнесу.
  2. Благодійність середнього та малого бізнесу.
  3. Корпоративна благодійність.
  4. Колективне волонтерство.
  5. Всеукраїнська благодійність.
  6. Регіональна благодійність.
  7. Місцева благодійність.
  8. Благодійність в охороні здоров’я.
  9. Благодійність в освіті та науці.
  10. Благодійність в культурі та мистецтві.
  11. Благодійність в соціальній сфері.
  12. Благодійність в захисті України.
  13. Благодійність неурядового сектору.
  14. «Добро починається з тебе».
  15. Благодійна акція року.
  16. «Платформа добра».

Індивідуальні номінації:

  1. Благодійник року.
  2. Волонтер року.
  3. Меценат року.

Спеціальні номінації:

  1. Народний благодійник.
  2. Медіа про благодійність.
  3. Благодійність медіа.
  4. Допомога з-за кордону.

У рамках Всеукраїнського конкурсу також проходять і регіональні етапи конкурсу. Регіональні конкурси «Благодійної України – 2018» стартували у таких областях: Львівська, Одеська, Хмельницька, Житомирська, Херсонська, Київська, Вінницька, Донецька, Полтавська, Запорізька та Буковина.

Проведенням, презентацією, популяризацією та обранням переможців конкурсу «Благодійна Україна» займаються керівні органи: Організаційний комітет, Наглядова рада, Національна експертна рада, Медіа-рада та Ділова рада. На сьогодні відомі імена та прізвища тих, хто очолив та увійшов до складу керівних органів, які щорічно формує Асоціація благодійників України.

Спікери:

  • Олександр Максимчук, президент Асоціації благодійників України, Голова організаційного комітету. Розповість про організацію та підготовку, часові рамки та умови цьогорічного конкурс та його спеціальні номінації.
  • Лариса Мудрак, віце-президент Асоціації благодійників України, журналіст, медіа-експерт і волонтер, Голова медіа-ради. Розповість про ситуацію інформаційної підтримки конкурсу у ЗМІ та про особливості визначення кращих благодійних ініціатив та проектів у сфері ЗМІ, як спеціальної номінації «Благодійність у медіа» та у новій відзнаці конкурсу, що започаткована цього року «Медіа про благодійність».
  • Анжеліка Рудницька, співачка, мисткиня, журналіст, волонтер, громадський діяч, Радник Міністра культури України, Голова Наглядової ради. Поділиться з усіма про представництво інтересів конкурсу в органах державної влади, ЗМІ, громадських та бізнесових колах.
  • Марина Антонова, член Оргкомітету Національного конкурсу, член Правління Асоціації благодійників України. Розповість про дві нові відзнаки, які започаткував Оргкомітет конкурсу: «Добро починається з тебе»та «Платформа добра». Нагадає про відзнаку конкурсу «Ангела добра».
  • Сергій Фоменко, співак, волонтер, член Наглядової радиконкурсу. Виступить із повідомленням про популяризацію конкурсу та благодійності у волонтерському середовищі, партнерів конкурсу та про оцінювання домінантів.

Історія конкурсу: Національний конкурс «Благодійна Україна» –  щорічний Всеукраїнський конкурс, заснований Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України» з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик. Конкурс розпочав свою історію у 2007 році, а в форматі «Благодійна Україна» – проводиться з 2012. У жовтні 2018 року стартував 12-й, а в рамках «Благодійна Україна» – 7-й Національний конкурс.

Запрошуємо до участі у брифінгу представників медіа, журналістів, благодійників, громадськість.

Наперед завдячуємо вашій інформаційній підтримці та популяризації конкурсу.

Чекаємо ваших заявок та акредитації. Нехай про те добро, яким Ви ділитесь дізнаються усі!

P.S. Брифінг транслюватиметься онлайн на сайті УКМЦ – https://uacrisis.org/ru/stream. Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на офіційному сайті www.blagoukraine.org  або в Оргкомітеті конкурсу: Оксана Лобко, тел. +38 (067)1640411, електронна пошта:[email protected].