Презентували книгу «Крим за завісою. Путівник зоною окупації» про сірі зони безпекового середовища, утворені внаслідок окупації півострову

Автори презентували книгу «Крим за завісою. Путівник зоною окупації», яка є частиною серії путівників про сірі зони безпекового середовища, утворені через військову агресію Росії та розповідає про передумови окупації півострову, ситуацію у Криму до 2014 року та під час перебігу конфлікту, а також про те, чого можна очікувати далі. «Недостатньо просто показати факти агресії та окупації, а треба зробити певний додаток – короткий лікнеп, який би показував соціальні та політичні передумови в регіоні, який зазнав агресії, який би показував, чому саме ці регіони були вразливими», – зазначив Максим Майоров, політолог та автор видання, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Крим за завісою» є другим виданням, створеним у співпраці Центру дослідження безпекового середовища «Прометей» та Міжнародної волонтерської розвідувальної спільноти InfromNapalm та виданим за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив та Міжнародного фонду «Відродження». Перша книга – «Донбас в огні» – була видана у 2018 році та розповідала про передумови, перебіг та наслідки військового конфлікту на Донбасі. «Ми вважаємо, що дуже важливим є донесення фактів військової агресії до міжнародної спільноти», – сказала Христина Добровольська, авторка видання, розповідаючи про те, що «Крим за завісою» буде містити унікальні фото та інтерв’ю з жителями окупованого Криму, а також багато деталізованого фактажу щодо військової окупації півострову.

В електронному варіанті книга буде скоро доступна на 5 мовах на сайтах InfromNapalm та «Прометей», паперову копію можна буде замовити, звернувшись до цих організацій.