АНОНС: Презентація звітів: за результатами аналізу статистики щодо судових рішень у кримінальних справах з питань корупції та розгляду цивільних й кримінальних справ за участі присяжних

Презентація

20 травня 2019 року, об 11.00 в Українському кризовому медіа-центрі (УКМЦ), м. Київ, вул. Хрещатик,2, відбудеться презентація досліджень «Статистичний аналіз судових рішень у кримінальних справах, що стосуються корупції» (2014-2018 рр., 36 410 судових рішень) та «Статистичний аналіз даних по розгляду цивільних та кримінальних справ за участі присяжних» (2017-2018 рр., 45 883 судових рішень).
Дослідження проведені за грантової підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» Українським центром суспільних даних у партнерстві з Центром демократії та верховенства права в рамках проекту «Зміни у судовій системі України: статистичний аналіз судових рішень».
Основні питання, що аналізувалися у дослідженнях:
– Динаміка кількості судових справ і рішень щодо корупції, у т.ч. за різними статтями КК;
– Практика національних судів у справах про корупційні злочини: основні рішення, динаміка;
– Штрафи і позбавлення волі за хабарі (у т.ч. кореляція сум хабарів і реальних термінів позбавлення волі);
– Обвинувальні та виправдувальні вироки за участі присяжних у кримінальних справах;
– Результати вирішення цивільних справ, розглянутих за участю присяжних;
– Процесуальні особливості розгляду цивільних справ окремого провадження, які відповідно до закону мають бути розглянуті за участі присяжних.

Доповідачі:

  • Андрій Горбаль, Український центр суспільних даних
  • Іван П’ятак, Центр демократії та верховенства права
  • Ренат Насрідінов, Український центр суспільних даних

В обговоренні візьмуть участь: Наталія Петрова, заступник керівника Програми USAID «Нове правосуддя», представники судової влади, народні депутати, громадські організації, засоби масової інформації.
Захід відкритий з попередньою реєстрацією. Вхід до прес-центру УКМЦ відбувається лише за умови наявності дійсного редакційного посвідчення (для представників ЗМІ) або посвідчення особи (для слухачів та учасників прес-подій).

Цей захід став можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».
Контактна особа:  Марія Носок 099 774 14 72, [email protected].