АНОНС: Стратегічна сесія міжнародної медіа-арт виставки ARTEFACT: Chernobyl 33

7 червня о 16:00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться стратегічна сесія міжнародної іммерсивної медіа-арт виставки ARTEFACT: Chernobyl 33,  яка буде присвячена інформаційній змістовій катастрофи Чорнобиля.

Вперше в Україні буде створено міжнародну медіа-арт виставку, де будуть представлені різні види мистецтва та сучасні технології  про критичне мислення, проблему маніпулювання інформацією, фейкових новин на прикладі інформаційної складової Чорнобильської трагедії. Виставка буде створена під керівництвом міжнародного куратора за участю європейських та українських митців, музикантів та експертів, а також презентована у центрі Києва з вільним входом. Проект відбудеться за підтримки Українського культурного фонду, Міністерства інформаційної політики, Музею Чорнобиля.

Метою  проекту АРТЕФАКТ, є пошук в Україні шляхів до свободи слова щодо травматичної історії, аби уникнути поглиблення травматичних наслідків та забуття. Головним способом звільнення від подібних травм АРТЕФАКТ вважає публічне і різностороннє дослідження та презентацію теми засобами культури, в тому числі і виставками з використанням нових медіа та медіа-арту. Проект запланований як інтерактивна виставка для залучення максимально широкої аудиторії.

Проект відбувається за підтримки Українського Культурного Фонду, Міністерства Інформаційної Політики, Галузевого державного Архіву СБУ, Державної агенції з управління зоною відчуження, Музею Чорнобиля, медіа-арт резиденції Карбон, ГО Центр Прип’ять Ком, ТСН.ua.

У ході сесії будуть обговорюватися питання щодо основної ідеї, смислового навантаження, тематики та проблематики, які необхідно висвітлити за допомогою експонатів виставки.

Найактуальнішим питанням буде переосмислення трагедії Чорнобиля в історії українського народу, яке для соціальних та культурні журналістів висвітлять наступні спікери:

  • Артем Біденко (Міністерство Інформаційної Політики)
  • Андрій Когут (Архів СБУ)
  • Валерій Коршунов (автор проекту)
  • Олександра Халепа (куратор освітньої програми)
  • Артем Козаченко (модератор)
  • Олена Романюк (експерт ІРРП)
  • Марина Колесниченко (ТСН.ua)
  • Олександр Сирота (МГО “Центр ПРИПЯТЬ.ком”)

Список учасників буде доповнюватись.

Дата: 7 червня, п’ятниця, 16:00

Місце: Український кризовий медіа–центр,

Адреса: Український дім, вул. Хрещатик, 2, , Київ, Україна, 01001
(ст. м. «Хрещатик», «Майдан Незалежності»)