АНОНС: презентація скульптури «Протистояння»

Презентація

Свобода – то є постійна боротьба, в якій має шанс народитись істина.

У вівторок, 29 жовтня, о 15:00 у Києві на бульварі Тараса Шевченка відбудеться презентація скульптури «Протистояння».  Це буде тимчасова експозиція на місці, яке колись символізувало тоталітарне минуле, а сьогодні є майданчиком для рефлексій сучасних художників.

Автор скульптури – Олексій Золотарьов, переможець конкурсу «Ціна свободи» від Українського кризового медіа-центру.

Конкурс був організований, щоб осмислити і вшанувати пам’ять про Революцію Гідності на 5-ту річницю подій Майдану і створення УКМЦ.

Скульптура «Протистояння» – це спроба оформити у візуальний образ відчуття внутрішньої напруги, конфлікту, нестримної сили, що не піддається контролю розуму. Головним важелем у житті завжди залишається щось, що є вищим навіть за пам’ять. Таким важелем, що утримує на поверхні, є усвідомлення себе вільним. Куля – як цілісний організм, абсолютна форма, що набрала обертів та заплуталася у мільйонах шляхів, вічний потужний двигун, що заряджає повітря електричними хвилями. Ціле, що посічене з усіх боків та має зібратись, щоб вижити. Свобода – це протистояння довіри та омани, рішення та несвідомості, здобутків та втрат. Протистояння як взаємовиключні частини одного цілого.

Запрошуємо на відкриття представників ЗМІ, киян та гостей столиці.