Заява представників громадянського суспільства щодо візиту пропагандистського російського каналу “Звезда” в Україну

Ми, представники громадських організацій та незалежних ЗМІ, рішуче засуджуємо нещодавню заяву Президента В.Зеленського, у якій він запрошує представників державних пропагандистських російських ЗМІ відвідати Україну.

Внаслідок цього запрошення представники телеканалу “Звезда”, відомого поширенням численних фейків та мови ненависті, приїхали сьогодні до Києва. Телеканал “Звезда” є інформаційним підрозділом Міністерства оборони країни-агресора, тому приїзд його журналістів є загрозою інформаційній безпеці нашої країни.

Останні кілька років ми працюємо на захист суверенітету України, спрямовуємо свої зусилля на протидію російській гібридній агресії та зміцнення інституційної спроможності нашої держави. Дозвіл на в’їзд журналістам російських державних  ЗМІ, що фінансуються та керуються керівництвом Російської Федерації,  великою мірою нівелює наші зусилля та досягнення українського суспільства у боротьбі з агресором.

Ми наполягаємо, що відвідування України російськими пропагандистами неминуче призведе до посилення інформаційної агресії, яка залишається одним з основних компонентів гібридної війни Кремля проти України.

Ми очікуємо, що у керівництва держави вистачить розуміння та політичної волі стати на захист інтересів України в питанні інформаційної безпеки.

 

Український кризовий медіа-центр

StopFake

Інтерньюз-Україна

Euromaidan Press

Європейська правда

Media Development Foundation

Українська призма

Детектор медіа

Інститут демократії імені Пилипа Орлика

Центр оборонних реформ

Рух Опору Капітуляції та Стратегічна Рада РОК

Центр глобалістики “Стратегія ХХІ”

Об’єднання родичів політв’язнів Кремля

InformNapalm