АНОНС: Брифінг членів Опікунської ради НДСЛ «Охматдит» щодо загрози інфікуванню важко хворих дітей на гепатити В і С та ВІЛ

Охмадит, центральний вхід

12 березня о 14:30 в Українському кризовому медіа центрі (Український дім, вул. Хрещатик, 2) відбудеться брифінг членів Опікунської ради НДСЛ «Охматдит» щодо загрози інфікуванню важко хворих дітей на гепатити В і С та ВІЛ.

Протягом останніх років в НДСЛ «Охматдит» при лікуванні понад ста тисяч українських дітей не було жодного інфікування на гепатити В і С та ВІЛ у зв’язку з належним та налагодженим процесом роботи лабораторних підрозділів та вчасної поставки реагентів. Втім, вперше за останні роки за державною програмою «Закупівля лікарських засобів та медичних виробів для забезпечення розвитку донорства крові та її компонентів» було недопоставлено реагенти для скрінінгу донорської крові.

Ця ситуація створює суттєву загрозу зриву лікування важкохворих дітей України, в тому числі, критичну загрозу інфікуванню на гепатити В і С та ВІЛ через необстежену донорську кров.

Члени Опікунської ради НДСЛ «Охматдит» повідомлять про деталі цієї проблеми та висловлять свою позицію щодо вирішення проблеми.

Спікери:

1) Вікторія Сюмар, народна депутатка України

2) Ганна Гопко, народна депутатка України VIII скликання, голова правління Мережі захисту національних інтересів «АНТС», член Опікунської ради “Охматдит”

3) Ольга Кудіненко, засновниця МБФ “Таблеточки”

4) Марина Горобейко, заступниця головного лікаря НДСЛ “Охматдит”