У зв’язку з карантином, військові ВНЗ працюють в особливому режимі – Міністерство оборони України

У зв’язку з карантином, вищі військові навчальні заклади з 12 березня працюють в особливому режимі. Про це повідомила прес-секретар міністра оборони України Світлана Павловська на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Вихованці військових ВНЗ, які не є військовозобов’язаними, на час карантину повертаються додому. До цієї категорії входять студенти, ліцеїсти та здобувачі.

Курсанти залишаються у місцях проходження служби, але їхня навчальна програма скоригована з урахуванням карантину.

«Виключено проведення будь-яких заходів, які передбачають масові скупчення осіб, обмежено перебування та пересування поза територією закладів, призупинено звільнення курсантів з розташування вищих військових навчальних закладів. Зустрічі з рідними та близькими відбуваються у спеціально відведених місцях під наглядом медиків»,  – розповіла Світлана Павловська.

Вона додала, що Міністерство оборони України кожні 3-4 години отримує інформацію від закладів про стан здоров’я курсантів. На випадок виявлення підозри на коронавірус відпрацювали алгоритм дій.

Загалом в Україні – 11 вищих військових навчальних закладах, у них навчається близько 14 тисяч осіб.

Світлана Паустовська зазначила також, що проводиться «дуже серйозна, практична і предметна робота з роз’яснення усіх заходів щодо попередження випадків серед особового складу» Збройних сил України в цілому, включно із зоною ООС.