Стартувала програма підтримки малого бізнесу тимчасово переміщених осіб «Новий відлік»

WATCH IN ENGLISH

Київ, 10 червня 2015 року – В Україні почала роботу програма підтримки малого бізнесу тимчасово переміщених осіб «Новий відлік». Проект стартував 2 червня в Києві, Львові, Одесі та Харкові. Саме в цих містах зараз знаходиться найбільша кількість тимчасово переміщених осіб (ТПО). «Проект став можливим завдяки підтримці міжнародного фонду« Відродження». Проект підтримки бізнес-ініціатив переселенців створений для того, щоб сприяти їх якнайшвидшої соціалізації та інтеграції на новому місці. Він повинен стимулювати їх знайти себе в секторі самозайнятості та підтримати їх підприємницькі ініціативи», – пояснив завдання нової програми Анатолій Засоба, голова правління ГО« Кримська діаспора », під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Проект «Новий відлік» буде реалізований протягом 8 місяців. Ключовим моментом проекту є надання грантів на початок нового бізнесу для переселенців, які зараз живуть у Києві та Київській області. 1 мільйон гривень буде розподілено між 15-20 бізнес-ініціативами, на кожну ініціативу буде виділено від 10 до 100 тисяч гривень.

До 25-го червня 2015 року переселенці, охочі зареєструватися для участі в проекті мають заповнити онлайн-анкету. Потім, протягом тижня, вони повинні будуть заповнити більш детальну анкету з описом свого проекту. Із загальної кількості людей буде відібрано 100 чоловік, які протягом 2 місяців будуть проходити освітню програму. В учасників буде можливість до 25 серпня пройти навчання у фахівців і бізнес-підприємців, щоб більш успішно реалізувати свої бізнес-ініціативи. Програма навчання буде включати в себе інформаційні блоки, семінари, лекції, дискусії, роботу в міні-групах, бізнес-кейси, юридичні та бухгалтерські консультації, а також тренінги з написання бізнес-плану. В кінці серпня відбудеться конкурс бізнес-планів, в результаті якого комісія вибере 20 осіб, які отримають гранти. Також переможцям з початку вересня до кінця січня буде надана консультативна підтримка для розвитку їхнього бізнесу. «Проект «Новий відлік» підтримала велика кількість партнерських організацій, серед яких Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Торгово-промислова палата України, Міністерство соціальної політики, Державний центр зайнятості, Київська бізнес школа, а також міжнародні організації та інші громадські ініціативи», – зазначив Анатолій Засоба.

Анкету та умови реєстрації можна знайти на Фейсбук сторінці програми «Новий відлік» – https://www.facebook.com/NovyVidlik . Також зареєструватися для участі в проекті можна в IDP Hub, за адресою вул. Марини Раскової, 19, оф. 914 (станція метро Лівобережна).