Veterano Coffee – нова бізнес-ініціатива для демобілізованих бійців АТО

WATCH IN ENGLISH

Київ, 4 серпня 2016 року – Veterano Coffee – нова бізнес-ініціатива демобілізованих бійців АТО. У Києві вже працює – з 20 липня – одна кав’ярня, за кілька днів – відкриється ще одна. У планах – запуск повноцінної великої мережі Veterano Coffee за участю ветеранів, які підтримають ініціативу. «Ця ініціатива загальноветеранська. Зараз відкрита одна кав’ярня, вона має показати ветеранам що після війни життя є. […] Є шанс вкласти гроші у справу, яка тобі подобається, яка буде тебе реабілітувати, тому що це спілкування з вдячними людьми. І мережа апріорі має розвиватися, за рахунок багатьох ветеранів, які підтримують цю ініціативу», – зазначив Валерій Липинський, ветеран батальйону «Айдар» під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Валерій Липинський разом з побратимом Віталієм Мартиненком відкрили «мобільну» кав’ярню на озері Тельбин у Києві (вул. Тичини 18а), яка працює з 8-00 до 21-30. В асортименті як кавові напої – еспресо, американо, капучіно, лате, кава-романо (еспресо з лимоном), так і лінійка холодних напоїв – лимонади та мохіто. «Я зрозумів, що насправді нам ніхто нічого не винен. Доки ми самі собі не допоможемо, ніхто не допоможе. Після демобілізації мені «навісили» інвалідність, і виплатили компенсацію. Ці гроші я і вклав у справу. […] Досвіду приготування кави як у мене, так і у мого друга було достатньо. Я вклав гроші, він – свої сили і ентузіазм. Де-факто – той об’єм клієнтів, які є зараз, це заслуга Віталіка», – розповів про перші дні роботи Валерій Липинський.          

Володимир Шевченко, ветеран 2-го аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади, разом з напарником очікують на відкриття своєї кав’ярні наступного тижня. Вона буде знаходитись недалеко від метро «Теремки». Зараз Володимир працює кухарем у «Pizza Veterano», і поки що збирається поєднувати два напрямки роботи. «У моєму випадку це дуже хороший приклад для хлопців. Обладнання я не купую як хлопці, а  беру в оренду. Це дозволяє на початку менше інвестувати. Кожен може знайти свою нішу. Сегмент вуличної їжі досить широкий, і варіантів крім кав’ярень багато», – підкреслив Володимир Шевченко.

Бійці також розповіли про можливість у мережі Veterano Coffee «підвішувати» каву або інші напої, хто бажає пригостити ветеранів АТО. «Спочатку багато хто соромився, говорили «Я самостійно можу усе оплатити», такі горді трапляються у нас ветерани (посміхається – прим. УКМЦ)», – додав Валерій Липинський.

Володимир Шевченко розповів про готовність надавати будь-яку допомогу і консультацій, зазначивши, що «своїми силами, серед ветеранської спільноти, ми допомагаємо дуже сильно, […] а пріоритет у працевлаштуванні у кав’ярнях буде виключно за ветеранами».