Книга «Майя та її мами» розповідає про 17 різних родин – ініціатори проекту

Книга «Майя та її мами» розповідає про 17 різних родин однокласників головної героїні. Неважливо, чи дитина зростає у так званій повній-неповній, традиційній-нетрадиційній родині – головне перебувати у захисті, любові та повазі. Про це розповіла автор книги Лариса Денисенко, письменниця, радіоведуча та правозахисник, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Майя живе у родині, де у неї дві мами. […] У книзі йдеться про взаємоповагу та толерантність», – зауважила автор. Книга «Майя та її мами» рекомендована для дітей з 6 років.

«Видавництво наше позиціонується як таке, що фокусується на соціальних питаннях, на таких питаннях, які не часто взагалі згадуються, зокрема, у дитячій літературі», – зазначила Лілія Омельяненко, співзасновник видавництва «Видавництво». Вона пообіцяла, що в історій буде продовження – планують створити серію книг про друзів Майї. Лілія Омельяненко наголосила на візуалізації у книзі – кожна родина має свій яскравий колір, свої особливості, і це правильно і природньо. Маша Фоя створила ілюстрації до книги. «Мені вистачало тексту, щоб вигадати того чи іншого персонажа. […] Я старалася, щоб текст та ілюстрації гармоніювали», – розповіла вона про робочий процес.

За підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля книгу безкоштовно можуть отримати бібліотеки України, а також багатодітні родини. Для цього потрібно заповнити форму, розміщену на сайті Фонду. Придбати її можна на сайті видавництва «Видавництво», а також у книгарнях. Також книгу «Майя та її мами»  представлять на «Книжковому Арсеналі» у Києві.