Історична будівля української державності під загрозою приватизації – активісти

Департамент комунальної власності Київської міської державної адміністрації надіслав припис Музею Української революції 1917-1921 років, Музею педагогіки, Філії бібліотеки Сухомлинського та Профспілковій організації вчителів щодо виселення з Київського міського будинку вчителя до листопада 2017 року у зв’язку з реконструкцією приміщення. У результаті виникає загроза зриву виконання Указу Президента України від 22.01.2016 про заходи з відзначення 100-річчя Української революції 1917-1921 років та музеєфікацію частини Будинку Вчителя. Про це розповів Андрій Іванець, кандидат історичних наук, координатор Таврійської гуманітарної платформи, член Правління ВГО “Союз вимушених переселенців”, під час прес-брифінгу у Українському кризовому медіа-центрі.

У обмеженні доступу до будинку Центральної Ради активісти вбачають загрозу приватизації та подальшого будівництва на місці історичної будівлі торгово-розважального центру. Андрій Іванець зазначає, що з метою збереження знакової будівлі української державності, активісти підготували звернення до Президента України та Київської міської державної адміністрації. В останньому активісти закликають представників влади взяти під контроль проведення реконструкції будівлі, забезпечити збереження її у комунальній формі власності, а також забезпечити доступ відвідувачів до Музею Української революції під час реконструкції Будинку Учителя та виконання пункту Указу Президента щодо музеєфікації його частини.

Андрій Іванець зазначає, що на разі триває збір підписів на підтримку звернення. Усіх, хто бажає залишити свій підпис, він закликає залишати свої координати на фейсбук-сторінці, яка незабаром буде створена активістами.