Книжка важлива для людей, які контекстуально знаходяться поза культурним процесом, що відбувається в Україні – Анжеліка Рудницька

11 червня стартував проект «Територія книги» – збір україномовних книжок для прифронтових територій. На сьогоднішній день в одному з пунктів прийому книжок зібрали 21 книжку та 35 дисків з українською музикою та казками. Вже 3 роки Мистецька агенція «Територія «А» за сприяння Міністерства культури проводять подібні акції для бібліотек Донеччини та Луганщини. «Надзвичайно зворушливий момент, коли місцеві сільські дітки прибігають подивитися, які книжки їм привезли і хто саме приїхав», – зазначила Анжеліка Рудницька, Президент Мистецької агенції «Територія «А», співачка, художниця, телеведуча, громадський діяч, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Зібрані під час цьогорічної акції книжки подарують бібліотекам Станично-Луганського та Волноваського районів. Цього року планують забезпечити україномовними книжками понад 200 бібліотек, половина з них – шкільні.

Національна бібліотека імені Ярослава Мудрого допомагає у відборі та сортуванні книжок. «Українські бібліотеки не тільки збирають книжки, але й є активними волонтерами», – зазначила заступник директора бібліотеки Галина Кириченко. За їхньої підтримки була проведена акція «Подаруй книгу воїну АТО». Бібліотека зібрала 86 тисяч книжок для Збройних сил України, для військових шпиталів та військових частин.

Місця прийому книжок – Національна бібліотека Ярослава Мудрого, Національний музей літератури, Національна бібліотека України для дітей, Освітній дім «Майстер клас», бібліотека ім. Анни Ахматової та Мистецька агенція «Територія «А». До акції приєднався і Український кризовий медіа-центр.

Організатори просять усіх небайдужих приєднатися до проекту. Акція триватиме до кінця серпня 2017 року.

Деталі шукайте на офіційній Facebook-сторінці: https://www.facebook.com/TerytoriyaKnygy/?fref=ts