26 серпня у Києві відбудеться благодійний фестиваль підтримки здорового способу життя ЮДЖИН FEST

26 серпня у Гідропарку Києва відбудеться  Благодійний фестиваль підтримки здорового способу життя Юджин Fest. На фестивалі працюватимуть різноманітні майданчики: лекторію, розвитку, гармонії,  літературна сцена, територія майстер класів,  а також дитячий майданчик. Усі бажаючі також зможуть безкоштовно перевірити свій рівень цукру у крові.  З 17 до 22 години працюватиме  музична сцена. Фестиваль присвячений інформуванню про цукровий діабет, та як його можна попередити.  Про це розповів Сергій Сучок, президент Громадської організації «Скарбниця проектів», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На майданчику гармонії Українська спілка психотерапевтів  проведе серію майстер-класів, на яких навчатимуть про психологічні передумови цукрового діабету. Також відбудеться кілька майстер-класів груп-підтримки – «на тему спілкування з дітьми, які дізнались, що в них діабет, та як самому впоратись з тим, коли ти дізнався про свій діагноз» , – розповів Володимир Савінов, керівник секції гештальт -терапії  Української спілки психотерапевтів, представник Київського театру “Дежа вю плюс”.  Серед психотерапевтичних майстер класів буде також виступ Київского плейбек-театру “Дежа вю плюс”. «Не можна сказати, що це частина шоу-програми. Це театр дуже змістовний, дуже інтерактивний, майже психотерапевтичний. Там люди можуть розповісти історії із свого життя, а актори будуть їх втілювати – не заради розваги, а заради того, щоб люди були почутими», – пояснив пан Савінов.

На музичній сцені виступатимуть українські гурти: Фата Моргана, Волога Підлога, Сонце в кишені та інші, розповів Костянтин Палій, віце-президент Громадської організації «Скарбниця проектів», координатор музичної сцени фестивалю Юджин Fest. На завершення фестивалю відбудеться вогняне шоу.

«Наша мета  – ми просто хочемо, щоб темпи росту захворювань діабету скоротились завдяки поінформованості», – зазначив Сергій Сучок.  Діагностичний майданчик підготував український інформаційний ресурс diabet.org.ua, розповів Дмитро Бондарев, керівник відділу маркетингу та зв’язків громадськістю представництва Ново Нордіск в Україні та Молдові. На майданчику відвідувачі отримають комплексні роз’яснювальні матеріали стосовно хвороби та зможуть перевірити свій рівень цукру у крові. Сергій Сучок додав, що також про діабет та здоровий спосіб життя можна буде дізнатись на майданчику лекторію. На майданчику розвитку відвідувачів практично навчатимуть, як залишатись у хорошому фізичному стані. На фестивалі також можна буде отримати інформацію щодо психологічної підтримки, яка необхідна хворим на діабет,  а саме – буклет «Лайфхаки для тих, в кого близька людина захворіла на цукровий діабет першого типу», розповів Володимир Савінов.