Мета Другої Національної премії «MEDIA etc.» – знайти журналістів, які пишуть про економіку якісно і просто – журі конкурсу, експерти

Стартувала Друга Національна премія «MEDIA etc.» для фахових медійників. До участі запрошують журналістів, аналітиків, блогерів та медійників, які працюють у сфері економіки. Всього оголосили 7 номінацій: по 3 номінації національного та регіонального спрямування, та премія журналістських ініціатив. Свої роботи – відео-, радіо-репортажі та публіцистику – учасники можуть подавати до 20 грудня. Переможців оголосять у лютому 2018 року.  «Від самого початку була мета знайти журналістів, які якісно висвітлюють економічні процеси в країні, знайти видання, які якісно подають ці матеріали, знайти експертів, які би оцінили ці роботи незалежно від свого бачення чи упереджень, і підтримати тих журналістів які здійснюють цю важливу роботу», – розповіла Олена Хотенко, голова оргкомітету конкурсу, голова Ради ГО «Інститут податкових реформ», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Гадаю, у нас є чимало фахівців в економічній журналістиці, які пишуть, або знімають, або записують і передають по радіо глибокі, фахові матеріали, яким іноді бракує вміння подати їх. Є чимало людей, які вміють подати матеріали, але не дуже «ідуть вглиб», роз’яснюють матеріал. Якраз одне із завдань цього конкурсу – звести разом таких людей, щоб вони один одному допомагали», – зазначив Андрій Куликов, голова журі конкурсу, голова правління ГО «Громадське радіо».

Попередню оцінку робіт будуть здійснювати експерти. Члени журі братимуть до уваги їхні висновки під час визначення переможців конкурсу. «Цього року ми розширили склад журі: на даний час у нас є 7 членів журі. Члени журі будуть працювати безпосередньо з експертами. До складу експертів цього року увійшло дуже багато знаних фахівців, які зможуть оцінити роботи і за змістом економічної складової, і за змістом аналітики, і за якістю самої роботи та її актуальністю», – зазначила Олена Хотенко.

Цього року винагороди за регіональні та національні премії зрівняли: кожна складатиме 5 тисяч гривень. Загальний преміальний фонд – 45 тисяч гривень. Додатковим призом для журналістів буде можливість стажування у виданнях та інформаційних агентствах; у яких саме – стане відомо після закінчення терміну подачі робіт.

«Минулий рік показав, що  є 3 групи робіт. Як правило, матеріали, які вигравали і перші премії, і спеціальні премії, які робили члени журі – саме на перетині регіональної і макроекономічної журналістики. Я закликаю усіх брати до уваги цю точку перетину, бо насправді, на сьогодні це найслабкіше місце української ділової журналістики. Ви будете писати, по перше, зрозумілою мовою, а по друге, ви будете охоплювати одразу великі гроші, бо не секрет, що всі люблять і зрозумілу мову, і мільярди», – зазначив Андрій Блінов, шеф-редактор «Радіо Весті».