Київське обласне територіальне відділення АМКУ визнало незаконним рішення Київради про заборону продажу алкоголю в МАФах вночі

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало незаконним рішення Київради про заборону продажу алкоголю в МАФах вночі як таке, що порушує принципи конкуренції на ринку товарів. Про це заявив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Окрім цього, Київська міська рада не має повноважень ухвалювати такі рішення. Наразі Київраді надано один місяць на виконання цього рішення – воно є обов’язковим для виконання», – підкреслив пан Хмельницький.

Окрім цього, за рішенням суду щодо невиконання Київрадою минулих приписів з цього питання на Київську міську раду накладено штраф у розмірі 5 100 тисяч гривень. «У разі невиконання рішення суду відповідальні особи будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», – додав Олексій Хмельницький.

«Антимонопольний комітет наполягає на тому, щоб рішення були законними та конкурентними. Якщо на законодавчому рівні забороняється продаж алкоголю вночі – то забороняється для всіх», – наголосив Олексій Хмельницький. Також він підкреслив, що Антимонопольний комітет відкритий для дискусій та обговорення.

Нагадаємо, 26 вересня в Українському кризовому медіа-центрі пройшла дискусія щодо питання заборони продажу алкогольних напоїв вночі за участі підприємців, представників АМКУ та МОЗ.