Прес-конференція: “Як забезпечити незалежне правосуддя у справах про топ-корупцію?”

30 листопада о 10:15 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться прес-конференція Міжнародної Антикорупційної Консультативної Ради (МАКР). Голова МАКР пан Карлос Кастресана та один з її членів – пан Джовані Кеслер представлять звіт МАКР про покращення правосуддя у справах про топ-корупцію. МАКР підготувала даний висновок за результатами свого першого засідання, яке відбулось в Києві 6-9 вересня. В ньому йдеться про загрози та ризики, які пов’язані із розслідуванням та судовим розглядом справ, які стосуються корупції вищого рівня в Україні, та рекомендацій МАКР щодо покращення ситуації.

З 28 по 30 листопада МАКР проводить друге засідання в Києві. В ході цього засідання члени МАКР провели зустрічі та обговорили звіт з директором НАБУ Артемом Ситником, спеціалізованим антикорупційним прокурором Назаром Холодницьким, головою НАЗК Наталією Корчак, представниками Адміністрації Президента та комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, членами громадських організацій.

На запит Верховної Ради України програма технічної допомоги ЄС Україні – Антикорупційна Ініціатива ЄС (EUACI) створила міжнародну антикорупційну консультативну раду. МАКР допомагатиме Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції посилити стратегічний нагляд за реалізацією антикорупційних реформ. До її складу входять топ-антикорупціонери Європи:

1. Карлос Кастресана (Carlos Castresana)

2. Анка Юрма (Anca Jurma)

3. Джовані Кеслер (Giovanni Kessler)

4. Драго Кос (Drago Kos)

5. Мартін Кройтнер (Martin Kreutner)

6. Данієль Телесклаф (Daniel Thelesklaf)

Довідково: Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) – це найбільша програма підтримки з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. Її імплементацією займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA). Бюджет ініціативи на три роки становить 15,84 млн. євро (14,5 млн. євро надає Європейський Союз, 1,34 млн. євро – Міністерство закордонних справ Королівства Данія).

Вхід за редакційними посвідченнями. У разі запитань контактуйте з Володимиром Сологубом: 067-742-1951