Ректора Національного медичного університету відсторонено через зрив іспиту «Крок» – МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України відсторонило від виконання обов’язків ректора Національного медичного університету Катерину Амосову. Причина відсторонення – зрив ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок» у стоматологів-студентів НМУ. Виконуючим обов’язки ректора призначили Михайла Захараша. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

МОЗ створило спеціальну комісію задля перевірки діяльності університету та Центру тестування. На час роботи комісії від роботи відсторонена також Ірина Булах, директор Центру тестування про МОЗ України. «Інформація про інші порушення, які виявило Міністерство охорони здоров’я у трьох інших університетах, вже передана до правоохоронних органів. Студентам, що не змогли скласти іспит «Крок» сьогодні, буде надана така можливість», – наголосив Олександр Лінчевський.

«Крок» для міністерства та держави – це інструмент контролю якості освіти за умови автономії університетів. «Міністерство контролює кінцевий продукт роботи університету – якість підготовки лікарів. І цей контроль відбувається незалежним інструментом. Тому це так важливо для нас», – підсумував Олександр Лінчевський.

Ліцензійний інтегрований іспит «Крок» – єдиний інструмент незалежного контролю якості освіти медиків. Він складається з трьох частин. Першу частину іспиту студенти-медики складають на третьому курсі, другу – після шостого курсу. Третю, заключну частину майбутні лікарі складають під час інтернатури.