4 мільйони гривень направлять на підтримку проектів з національно-патріотичного виховання – Мінмолодьспорту

Міністерство молоді та спорту України оголосило конкурс на проекти з національно-патріотичного виховання. Міністерство виділить 4 мільйони гривень на підтримку проектів-переможців. Кожна ГО-переможець повинна взяти участь у співфінансуванні проекту, покривши при цьому 25% витрат. Про це розповів Микола Ляхович, начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Серед напрямків, на які мають бути спрямовані проекти, – утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді, популяризація національної духовно-культурної спадщини та збільшення кількості соціально активної та свідомої молоді. Окрім цього, проекти мають бути всеукраїнськими та охоплювати щонайменше 14 областей.

Микола Даневич, заступник міністра молоді та спорту України, розповів про конкурсну комісію, яка відбиратиме переможців. Більше половини членів Комісії представлятимуть громадськість. «Проблема не тільки в організації цієї Комісії, яка буде утворена. Проблема потім у тому, щоб вони активно брали участь у роботі цієї комісії. Якщо не буде кворуму чи представники громадських організацій не братимуть у тому участь – навіщо її тоді створювати?» – зазначив Микола Даневич.

Прийом заявок триватиме до 4 травня.