Народні депутати та громадськість підписали Меморандум на підтримку виборчої реформи

Народні депутати, представники політичних партій та громадські активісти підписали Меморандум про спільні дії на підтримку виборчої реформи. Вже 15 травня у всіх обласних центрах України пройдуть акції на підтримку виборчого кодексу. 17 травня відбудеться спільна акція на площі Конституції біля Верховної Ради України. «Ми будемо вимагати допрацювати і винести до зали проект виборчого кодексу, який готовий до голосування, ще до кінця цієї сесії», – наголосив Микола Виговський, координатор Громадського руху ЧЕСНО, під час підписання Меморандуму в Українському кризовому медіа-центрі.

«Ми підписуємо Меморандум на підтримку єдиного рішення – запровадження пропорційної системи з відкритими регіональними списками на виборах до Верховної Ради України», – ідеться у Меморандумі.

Головна мета внесення змін до виборчого кодексу – оновлення політичних еліт України, запровадження відкритих списків та, як наслідок, – деолігархізація української політики. Народні депутати та активісти переконані, що мирні акції у всіх обласних центрах та під Верховною Радою допоможуть запустити виборчу реформу вже найближчим часом.