АНОНС: відкрита дискусія “Кожному своя дорога: півроку роботи Дорожнього фонду”

У понеділок, 9 липня, об 11:00  в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться відкрита дискусія “Кожному своя дорога: півроку роботи Дорожнього фонду”. 

З 1 січня цього 123 000 км доріг передали на обласний рівень, тобто вже півроку як працює Дорожній фонд, з якого 11 млрд гривень має йти на ремонт та утримання доріг місцевого значення.

Вже зараз на казначейських рахунках є кілька мільярдів гривень, які не ефективно використовуються місцевою владою. З яких джерел фінансуються ремонти доріг в Україні? Наскільки ефективно та прозоро місцева влада використовує гроші на ремонти? Як Дорожній фонд працює зараз на місцевому рівні? Які області (і чому) зуміли використати кошти на ремонти доріг ефективно? Та яким чином громадськість (журналісти, громадські активісти) може відстежити виконання робіт в рамках Дорожнього фонду?

Учасники дискусії: 

Віктор Сасін, директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури України
Олександр Кава, радник голови Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору)
Олександра Клітіна, директорка Команди підтримки реформ Міністерства інфраструктури України
Вадим Олійник, експерт Проектного офісу секторальної децентралізації
Андрій Мартенс, експерт автодорожньої галузі
Юрій Голик, радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Представник Сумської обласної державної адміністрації (скайп-включення)
Модератор: Роман Вибрановський, керівник напрямку комунікації реформ Українського кризового медіа-центру

Формат розмови: доповіді виступаючих (5-7 хв.), панельна дискусія, відповіді на запитання журналістів, зокрема з регіонів України.

ДОВІДКОВО

Цей захід став можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!». Окремі думки, висловлені під час заходу та у матеріалах, є відповідальністю організаторів і не обов’язково відображають погляди Агентства USAID або Уряду США.

Проект «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!» —п’ятирічна ініціатива USAID, яка має на меті допомогти Україні у зменшенні рівня корупції та підвищенні підзвітності та прозорості управління. Проект спрямований на розширення повноважень ключових урядових інституцій у боротьбі з корупцією, побудові громадської підтримки та участі в антикорупційних зусиллях та зменшенні толерантності громадян до корупції.