АНОНС: «Жити всупереч»: презентація книжки про проблеми цивільного населення на Донбасі

Презентація

26 липня об 11:00 в Українському кризовому медіа центрі (вул. Хрещатик, 2) відбудеться презентація збірки звітів шести правозахисних організацій «Жити всупереч: проблеми цивільного населення під час війни на Донбасі».  У збірці проаналізовано національне законодавство та міжнародно-правові норми, вплив конфлікту на рівень життя жителів Донбасу. Автори також напрацювали рекомендації для відповідальних установ, організацій та інституцій, які вповноважені вплинути на зазначені у звітах проблеми. Серед учасників дискусії – автори видання дослідники українських громадських організацій, що входять до складу правозахисної Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі».

  • Денис Денисенко, співавтор, голова ГО «Правозахисний центр громадських досліджень» (м.Бориспіль)
  • Євгенія Бардяк, співавторка, голова ГО «Молода Просвіта Прикарпаття»
  • Андрій Москаленко, співавтор, юрист ГО «Громадський комітет конституційних прав і свобод громадян»
  • Аліна Боднар, редакторка-упорядниця, менеджерка проектів ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив»

До участі у презентації запрошуються громадські активісти, журналісти, представники правоохоронних органів та всіх охочих і небайдужих до поточної ситуації на сході України.

Презентація та видання звіту «Жити всупереч: проблеми цивільного населення під час війни на Донбасі» стали можливими у рамках проекту «Уповноваження громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу», що реалізується громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) та Східноукраїнський центр громадських ініціатив (Україна) за підтримки Федерального уряду Німеччини.