Держприкордонслужба і телеканал UA|TV запускають телепрограму про роботу українських прикордонників

Державна прикордонна служба України і телеканал іномовлення UA|TV запускають спільний проект під назвою «Периметр» – телепрограму про роботу українських прикордонників. Перший випуск відбудеться 11 листопада. «Проект передбачає презентацію низки тем, зокрема – про розвиток прикордонного відомства, співробітництво з міжнародними організаціями, виклики, з якими стикаються прикордонники, про винахідливість контрабандистів. Назву проекту «Периметр» ми обрали не випадково. З одного боку, це державний кордон України, який насичений цікавим життям, з іншого боку – це межа дозволеного», – розповів Сергій Якимець, начальник Головного центру стратегічних комунікацій Державної прикордонної служби України, під час презентації проекту в Українському кризовому медіа-центрі.

Мета проекту – показати, яким чином Україна та Державна прикордонна служба інтегруються до європейського безпекового простору у протидії незаконній міграції, наркотрафіку, контрабанді та іншим протиправним діям. «Наша співпраця розпочалася саме з каналом UA|TV, оскільки він здійснює іномовлення та орієнтований на споживача за межами України, і прикордонній службі важливо доносити думку про те, як ми реформуємось, що ми робимо для безпеки Європи в тому числі. У нас є багато спільних операцій з правоохоронними органами європейських країн – «Європолом», «Фронтексом», багатьма іншими організаціями. Це реальні результати по протидії незаконній міграції, наркотрафіку та іншим негативним явищам, які турбують і Україну, і Європу», – зазначив Олег Слободян, помічник голови та прес-секретар Державної прикордонної служби України.

За словами генерального директора каналу UA|TV Людмили Березовської, програму намагалися зробити цікавою і легкою для сприйняття. «Цей продукт дуже важливий для нас як для іномовлення саме тому, що коли іноземний глядач потряпляє в Україну, перший з ким він стикається – це прикордонники. І він має розуміти правила і принципи роботи цієї служби, які він може побачити в цій програмі», – зазначила Людмила Березовська.

Програма буде виходити по п’ятницях о 3:00 українською мовою та о 17:00 – російською мовою; англійською мовою – по неділях.