Оголошено початок 5-го Національного конкурсу журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-Розслідування»

Оголошено початок Національного конкурсу журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-Розслідування». Цей конкурс проводиться уже п’ятий рік поспіль та має на меті популяризувати користування електронними ресурсами для аналітики та створення медійного контенту. «Наша головна мета – це ознайомити населення України з відкритими державними даними. […] Далі, ми б хотіли познайомити власне журналістів з електронними інструментами, які допомагають обробляти ці великі масиви відкритих даних», – зазначила Наталя Кравченко, керівниця Пошуково-аналітичної системи 007.

За словами Анастасії Розлуцької, координаторки проекту EData та конкурсу «Є-Розслідування», для участі у конкурсі відео, аудіо чи друкований матеріал має містити: розслідування за фактом, який описує порушення суспільних інтересів, або аналітичне дослідження та посилання на портал e-data.gov.ua та/або 007.org.ua. Матеріали необхідно надіслати до 9 грудня 2018 року на електронну адресу [email protected]. Також Анастасія Розлуцька наголосила, що в конкурсі немає вікових обмежень. Призовий фонд конкурсу складатиме 150 тисяч гривень, з них 120 тисяч – грошова винагорода, а решта – матеріально-технічна допомога від команд-організаторів.

Серед журі конкурсу: Оксана Маркарова, в.о. міністра фінансів України; Олександр Щелоков, керівник проектної команди EData; Наталя Кравченко, керівниця Пошуково-аналітичної системи 007; Олександр Нікішев, керуючий партнер Investor RelationsAgency; Роман Кульчинський, головний редактор Texty.org.ua та Борис Давиденко, головний редактор Vox Ukraine. Журі визначить 5 переможців, за перше місце визначена винагорода 30 тисяч гривень, за кожне наступне – на 5 тисяч гривень менше. Додатково буде проведено голосування за кращу роботу, кожен з 5 переможців отримає грошову винагороду – 1 тисячу гривень.