Оголосили початок конкурсу міні-проектів для музеїв Донецької та Луганських областей в рамках проекту «Музей відкрито на ремонт»

Оголосили початок конкурсу міні-проектів для музеїв Донецької та Луганських областей, які знаходяться у комунальній власності, в рамках проекту «Музей відкрито на ремонт частина 4» за фінансової підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Мета конкурсу – об’єднати та консолідувати громади до яких належать музеї, популяризувати локальні історичні та культурні особливості не лише в громаді, а і за її межами; посилити потенціал власного розвитку музеїв, залучити їх до розробки нового контенту, що відображатиме унікальні історії місцевого характеру.

Особливістю цього проекту за словами організаторів конкурсу є те, що він направлений не тільки те, щоб дати музеям засоби для реалізації проектів, а й навчити кураторів працювати з проектними заявками та актуалізувати теми проектів. Власне тому одним з компонентів конкурсу буде допомога у доопрацюванні заявок для конкурсу  до отримання грантових коштів. «Попередньо, коли ми працювали з музеями, ми звернули увагу, що у музейників немає такого досвіду ні написання проектних, ні участі у грантових конкурсах», – зауважив Леонід Марущак, керівник проекту «Музей відкрито на ремонт», коментуючи доцільність подібної ініціативи під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Всього конкурс буде проходити у 6 етапів: 22-30 листопада 2018 – подача заявки; 1-11 грудня 2018 – створення експертного журі та опрацювання заявок, оголошення результатів; 12 грудня-20 січня 2019 – доопрацювання заявок під керівництвом менторів; 21 січня-1 лютого 2019 – визначення 6 переможців конкурсу, надання грантів розміром до 100 тисяч гривень кожний; 21 січня-9 лютого 2019 – імплементація конкурсу та 10-20 лютого – завершення проектів та презентація резльтатів. Журі конкурсу буде формуватись з 7 експертів з музейної спільноти, відповідно до того, теми якого профілю будуть міститися серед надісланих заявок. 

Інформація про переможців буде опублікована на сайті Український кризовий медіа-центр: https://uacrisis.org/ua/ та у соціальній мережі Facebook на сторінці проекту “Культурна дипломатія між регіонами України”: https://www.facebook.com/CulturaldiplomacybetweentheregionsofUkraine/

Правила конкурсу та аплікаційна форма доступні за посиланнями.