АНОНС: відкрита дискусія «Гроші на школи у регіони: що далі?»

У четвер, 18 квітня, о 12-00 у прес-центрі Українського кризового медіа-центру (Український дім, Хрещатик 2) відбудеться відкрита дискусія «Гроші на школи у регіони: що далі?».

Внаслідок реформи освіти і децентралізації місцеві громади отримали більше повноважень. Серед них –  фінансування утримання своїх шкіл та рішення  щодо оптимізації мережі шкільних закладів, аби не утримувати школи, в яких залишається зовсім мало учнів, натомість спрямувати ці ресурси на модернізацію шкіл, які заповнені більше, та організувати підвезення учнів та викладачів зі шкіл, які закриваються. На практиці виникла низка проблем, впровадження змін гальмується, а обіцянку «не закривати школи» взяли на озброєння політики-популісти.

Питання до обговорення:

  • Які головні проблеми виникли у процесі оптимізації шкіл?
  • Хто «проти» і чи можливо їх переконати?
  • Яке майбутнє реформи у передвиборчий рік? Що мають і можуть зробити на цьому етапі центральна і місцева влада? 

Спікери:

Анна Пуцова, державний експерт експертної групи  з питань державно-громадського управління освітою директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України
Лев Парцхаладзе, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України
Єгор Стадний, директор аналітичного центру CEDOS
Сергій Дятленко, експерт з освіти Програми «U-LEAD з Європою»
Олександра Калашнікова, аналітик ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» (скайп-включення)

Відбуватиметься пряма трансляція дискусії.

________________________________________________
Цей захід став можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!». Окремі думки, висловлені під час заходу та у матеріалах, є відповідальністю організаторів і не обов’язково відображають погляди Агентства USAID або Уряду США.

Проект «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!» —п’ятирічна ініціатива USAID, яка має на меті допомогти Україні у зменшенні рівня корупції та підвищенні підзвітності та прозорості управління. Проект спрямований на розширення повноважень ключових урядових інституцій у боротьбі з корупцією, побудові громадської підтримки та участі в антикорупційних зусиллях та зменшенні толерантності громадян до корупції.