Слідство не зацікавлене в розслідуванні вбивства Кирила Тлявова – адвокат родини

Адвокат родини вбитого Кирила Тлявова заявив, що зважаючи на хід розслідування справи – слідство не зацікавлене у визначенні та покаранні винних. Про це він заявив під час прес-брифінгу в прес-центрі Українського кризового медіа-центру. «Ми маємо визнати, що ми стурбовані ходом досудового розслідування незважаючи на весь резонанс справи і всі запевнення посадових осіб та представників правоохоронних органів. Належне розслідування, на нашу думку, не відбувається. […]Слідство не зацікавлене в об’єктивному розслідуванні справи», – зазначив Андрій Левковець, адвокат родини Кирила Тлявова.

За словами учасників брифінгу, Державне бюро розслідувань не надало відповідей на 15 клопотань та звернень представників потерпілої сторони про проведення слідчих та процесуальних дій. Не було проведено невідкладні експертизи щодо стану сп’яніння підозрюваних та не з’ясовано, чи були сліди пороху на їх руках. Потерпілу сторону не було повідомлено про місце і час проведення слідчих експериментів. Зважаючи на таку ситуацію, представники потерпілої сторони та Уповноважений Президента  прав дитини направили прохання про прийом у голови ДБР та Генерального Прокурора, проте відповіді не отримали. «На мої звернення ДБР не відповідає, їх представник тільки сказав мені, що я їм заважаю. На всі мої запитання слідчий посилається на таємницю слідства», – розповіла Олександра Тлявова, бабуся Кирила Тлявова.

«За 5 років фактично не було змінено систему. Свобода дій щодо порушення закону співробітниками поліції набирає обертів. Ані Міністр внутрішніх справ, ані голова Національної поліції, ані безпосередній керівник місцевої поліції не понесли відповідальності. В системі Національної поліції продовжує існувати кругова порука», – додав Андрій Левковець.

Потерпіла сторона звернулася до Президента України з проханням забезпечити належне функціонування правоохоронної системи, об’єктивне розслідування злочину та притягнення винних, в тому числі і правоохоронців, до відповідальності.