Проект «Конструктивна журналістика» оголошує конкурс серед регіональних видань

Конкурс

Перетвори свою редакцію на центр розробки та ухвалення рішень для своєї громади.

Український кризовий медіа-центр та Українська Асоціація Медіа Бізнесу оголошують конкурс серед регіональних видань.

Цієї осені 5 редакцій стануть партнерами проекту «Конструктивна журналістика». Це можливість вийти за рамки звичної щоденної роботи та перетворити редакції в центри обговорення важливих для громади рішень. Адже медіа – це не тільки бізнес та спосіб впливу для політиків, а й місце, де формується запит громади до влади, де можна спільно визначити ключові проблеми міста і відстежити, як влада виконує свої обіцянки. Це також місце, де влада, журналісти та експерти можуть домовитися між собою і працювати над тематикою спільно.

Як ми це робитимемо?

Разом з редакціями-партнерами ми оберемо одну важливу тему, яка хвилює громаду i в якій місцева влада справді може щось зробити. Ми підготуємо та проведемо публічні дебати щодо того, як цю проблему можна вирішити, – із залученням національних
експертів та знань, зібраних за 5 років реформ. Після цих дебатів редакції спільно з активістами відстежуватимуть проблему і готуватимуть серії матеріалів, присвячених їй (а також відстежуватимуть обіцянки).

Що це дасть редакціям?

Вміння та можливості створювати інформаційні кампанії, потрібні громаді. Детальні знання в обраній тематиці, які дозволять контролювати місцеву владу, репутацію сервісу, потрібного громаді, а відтак, – більшу довіру читачів, глядачів, слухачів.

Як стати партнером?

Напишіть нам мотиваційного листа, в якому дайте відповіді на такі запитання:

– Яку проблему в місті, на ваш погляд, можна вирішити спільно? Чи можна покращити ситуацію в медичних закладах? Покращити звітування шкіл за витрачені кошти? Вплинути на те, які дороги обирає влада для ремонту?
– Чи готові ви витрачати час та зусилля (свої та репортерів) для організації публічних дебатів? Чи маєте такий досвід (чи може хочете здобути)?
– Чи маєте можливість (достатню кількість журналістів та їх часу), щоб готувати та публікувати розширені матеріали?
– Як ви бачите свою цільову аудиторію? Розкажіть нам про своїх читачів, глядачів, слухачів та їх проблеми і потреби.

Надсилайте цього листа до Дня Незалежності на адресу [email protected] , і вже на початку вересня ми оголосимо перелік редакцій, з якими працюватимемо всю осінь. Ризикніть. Спробуйте.

Бо ми, медіа, – не засіб масової інформації. Ми, медіа, – посередник між владою, бізнесом, експертами та громадянами.