20 вересня у 5 містах України екоактивісти вийдуть на Марш за клімат

20 вересня 2019 року, о 12:00, екоактивісти в Києві, Запоріжжі, Херсоні, Полтаві та Коломиї вийдуть на Марш за клімат, який є частиною глобального маршу, що проходить по всьому світу з 20 по 27 вересня. Метою маршу є закликати уряди країн до виконання своїх забов’язань в рамках міжнародної кліматичної угоди та реалізовувати дієву кліматичну політику у всіх державах. «Зміна клімату є однією з найважливіших проблем сьогодні. Це буде мати вплив на наше і майбутні покоління. Ця проблема буде впливати на право на життя людей, на право на житло та право на доступ до чистої води», – наголосила  Оксана Покальчук, директорка Amnesty International Україна.

В Києві марш стартує  з Михайлівської площі. Українські активісти озвучать свої вимоги до Уряду та Президента, серед яких: перехід на 100% відновлюваної енергії до 2015 року; відмовитись від викопного палива та будівництва нових електростанцій на викопному паливі і визначити шлях до повної декарбонізації економіки України; повною мірою використати потенціал енергозбереження в усіх секторах; припинити дотувати з державного бюджету промислове тваринництво, яке є одним з головних джерел викидів парникових газів; розвивати громадський електротранспорт та велоінфраструктуру у містах; заборонити використання, імпорт та виробництво одноразового посуду, пакетів.

Міжнародний марш за клімат в Україні підтримують організації: 350.org-Україна, «Екодія», «Єдина Планета», «Оzero», «REload», «Еколтава», «U-cycle», «Українська молодіжна кліматична Асоціація», «СвітОсвіт» та  ініціатива «FridaysForFuture».

Зареєструватися на участь у марші можна за посиланням.