Презентували сценарій фільму «Екстреміст» про судовий процес над одним зі студентів університету ім. Карпенка-Карого, затриманих під час Революції Гідності

Презентували сценарій фільму про викрадення і судовий процес над студентами Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого під час подій Революції Гідності. Це історія боротьби одного із 7 затриманих студентів – Андрія Іванюка – зі свавіллям правоохоронної та судової системи. Він є сценаристом і режисером фільму.

«Це історія не про мене і мої переживання. Це певний зріз того, що відбувалося під час Революції Гідності: порушення прав людини, перевищення службових обов’язків, диктаторське свавілля влади. Питання боротьби за демократію актуальні не тільки в України, а і у всьому світі», – розповів він на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Студентів затримали 20 січня 2014 року, у період протистояння на вул. Грушевського, в іншому районі Києва та звинуватили в організації масових заворушень. За звинуваченнями прокуратури, їм загрожувало від 8 до 15 років позбавлення волі.

Сюжет охоплює історію із затриманням, спілкування з правоохоронцями та слідчими, розкриває повсякдені реалії перебування у СІЗО.

Завершена робота над сценарієм фільму, зараз розпочинають пошук співпродюсерів.