АНОНС: прес-конференція родичів Олександра Шумкова з приводу припинення ним голодування

15 листопада 2019 року, о 12:00, в прес-центрі Українського кризового медіа-центру (Хрещатик, 2), відбудеться прес-конференція родичів Олександра Шумкова з приводу припинення ним голодування.

Українського політв’язня РФ, Олександра Шумкова, примусили припинити голодування та відмовляються надати медичне обстеження.

Олександр голодував з 14 жовтня цього року. Він вимагав від РФ припинити використовувати бранців для тиску на Україну та надати йому медичне обстеження. Але через погрози примусового харчування та стан здоров’я вимушений був припинити голодування.

На даний час стан Олександра поганий. У нього не припиняються головні болі та болі в області спини, турбують судоми. Йому досі не зробили медичне обстеження, проте дають невідомі пігулки та проводять підозрілий курс уколів. Як розповів своєму адвокату Олександр, шприци з невідомою речовиною розпаковуються та заповнюються в іншому приміщенні. Адвокат Шумкова написав низку звернень та скарг, зокрема і у Посольство України в РФ. 11 листопада адвокат повідомив, що з тюремної лікарні Олександра етапували назад в колонію.

Спікери:

Людмила Шумкова, тітка Олександра Шумкова

Катерина Петренко, активістка глобальної акції #SaveOlegSentsov

Олександра Матвійчук, голова правління Центру громадянських свобод
(список доповнюється)