Стартувала шоста черга мобілізації – Міноборони

WATCH IN ENGLISH

Київ, 19 червня 2015 року – 19 червня стартувала шоста черга мобілізації. Її завдання – забезпечити повну ротацію військовослужбовців, які були мобілізовані під час 3-ї хвилі мобілізації, а також підтримку Збройних сил України на високому рівні бойової готовності. Про це повідомила речник Міністерства оборони України полковник Вікторія Кушнір під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «До 6-ї хвилі мобілізації у рівних пропорціях мають потрапити люди як з досвідом військової служби, так і ті, які раніше не служили. Усі військовозобов’язані пройдуть підготовку за фахом у навчальних установах, після цього будуть направлені до військових частин, звідки після бойового злагодження вирушать до зони АТО», – додала полковник Кушнір.

Зараз потрібні спеціалісти для комплектування високомобільних десантних військ, розвідки, механізованих та танкових підрозділів, а також фахівці ремонтних спеціальностей – водії та військові інженери. За підсумками п’ятої черги мобілізації було забезпечено ротацію військовослужбовців зі складу другої черги мобілізації.

Міноборони відкриває конкурс для забудовників на закупівлю готового житла для військовослужбовців. До участі у конкурсі запрошуються будівельні компанії та організації, які фінансують будівництво. Прийом заявок триватиме до 30 червня цього року. У рамках цієї процедури буде придбано житло на суму близько 110 мільйонів гривень. «У рамках реформи у Міноборони розроблена програма забезпечення житлом військовослужбовців. Реформа спрямована на те, щоб військовослужбовець протягом служби у війську міг на пільгових умовах виплатити кредит за квартиру. Міноборони очікує, що така програма стартує з 1 січня 2016 року», – поінформувала Вікторія Кушнір.

Станом на 18 червня 2015 року Міноборони виплатило грошові винагороди бійцям АТО на суму 16 мільйонів 105 тисяч гривень. Із них 542 тисячі – за знищену чи захоплену військову техніку ворога; 1 мільйон 778 тисяч гривень – за успішне виконання бойового завдання у складі підрозділу, а за безпосередню участь у бойових діях – 13 мільйонів 785 тисяч гривень.