Культура та музика – це універсальні мови, ми розуміємо одне одного і можемо формувати позитивний меседж – радник з питань культури Посольства Іспанії в Києві

WATCH IN ENGLISH

Київ, 16 лютого 2016 року – «Коли у світі ми щоденно чуємо про проблеми, часом жахливі, для кожної людини важливо присвятити кілька годин музиці, щоб відпочити у важкі часи. Нині культура загалом і музика, зокрема, стають важливішими, ніж будь-коли раніше», – таку думку висловила під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі співачка (сопрано) з Іспанії Лаура Алонсо Падін, презентуючи концерт From Spain with love», що пройде у Києві. «Хотілося б перетворити цей концерт на щось таке, що допомогло б людям почуватися краще у складний час», – зауважила Лаура Алонсо Падін. Додавши, що ця музика досить популярна, вона репрезентує культури і нації.

19 лютого у концертній залі СБУ відбудеться концерт «From Spain with love» за участі заслуженого артиста України, соліста Національної опери України Миколи Шуляка та співачки з Іспанії (сопрано) Лаури Алонсо Падін.   Концерт супроводжуватиме симфонічний оркестр та Національний ансамбль солістів «Київська камерата», розповіла директор ТОВ Концертного агентства «Ваш Імпресаріо» Ілона Шуляк. За її словами, планується насичена програма, яка включатиме яскраві відомі оперні арії, зокрема Джузеппе Верді, запальні арії з оперет Йоганна Штрауса та Франца Легара. «А наша гостя Лаура Алонсо Падін виконає типово іспанський жанр – сарсуела, я гадаю, всі дійсно отримають насолоду та гарний настрій», – запевнила організаторка концерту.

Тамара Забала-Утрійяс, радник з питань культури Посольства Іспанії у Києві розповіла, що цей концерт – це приклад продовження співпраці між українськими та іспанськими митцями та є певною віхою у співпраці двох країн. Вона нагадала, що 5 лютого цього року у Києві проходив «Вечір іспанської сарсуели у Філармонії” за участю іспанського тенора Ізраеля Лосано, диригента Рікардо Касеро та солістка Національної філармонії України Ольги Чубаревої. Цього разу на концерті «From Spain with love» також будуть уривки із сарсуели, проте загалом – це міжнародний концерт, зазначила Тамара Забала-Утрійяс . «Культура та музика – це універсальні мови. А такі проекти як цей, демонструють як ми можемо порозумітися, навіть попри те, що не говоримо однією мовою. Тим не менш, ми розуміємо одне одного. Ми можемо формувати позитивний меседж, що дуже важливо для аудиторії і для країни», – зауважила радник з питань культури Посольства Іспанії. Аудиторії це дає нове культурне багатство, а для країни це важливо у різних аспектах. Зокрема, культура зміцнює самоідентичність нації, що дуже важливо нині та відкриває мислення до нових горизонтів. Так само важливо і в економічному плані, вважає пані Забала-Утрійяс. «Адже в розвинених країнах, де приділяють велику увагу культурі, обертається багато коштів, бо це виявляється вигідним для країни з економічної точки зору. Тому я заохочую ЗМІ включати у свої передачі більше культурного контенту, тому що у довготерміновій перспективі це виявляється дуже вигідним», – підсумувала радник з питань культури Посольства Іспанії в Києві.