Небесна Сотня. На сторожі Гідності: Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні

“Небесна Сотня. На сторожі Гідності” — так звучить основний меседж кампанії зі вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Про деталі запланованих на 18-20 лютого заходів сьогодні під час брифінгу на Алеї Героїв Небесної Сотні розповіли представники Українського інституту національної пам’яті та громадськості.

Зокрема, як і торік, небо над Майданом розсічуть 105 променів із тих місць, де загинули учасники Революції Гідності. “Я вдячна, що концепція вшанування “Промені Гідності”, розроблена Українським кризовим медіа-центром у минулому році, стала прийнятним символом-дороговказом для українців у дні 18-20 лютого”, — сказала співзасновниця УКМЦ Наталія Попович. Промені Гідності урочисто запалять о 18-й годині 19 лютого на Алеї Героїв Небесної Сотні та Майдані Незалежності. Під час заходу Національна капела “Думка” виконає твір на слова Т.Шевченка, музику В.Сильвестрова “Прощай, світе”.

Учасники брифінгу закликали провідні телеканали у ці дні транслювати соціальні відео-ролики, створені творчою групою волонтерів. За словами авторів роликів, вони нагадують, що Небесна Сотня повсякчас стоїть на сторожі Гідності, у кожному з нас закладено своєрідний індикатор правди, запобіжник від компромісів із совістю, який спрацьовує, коли ми бачимо несправедливість.

20 лютого в Українському домі заплановано низку заходів із вшанування подій Революції Гідності, що були організовані Українським інститутом національної пам’яті. Там співатимуть пісень Майдану, покажуть українсько-англійсько-турецький фільм про події зими 2013- 2014 років і стрічку американського режисера Дем’яна Колодія “Воля або смерть”. Окрім того, відбудеться ретроспективний показ революційного вбрання сімох поколінь борців за свободу України. Відвідувачі Українського дому зможуть також відвідати виставку “Від незалежності до свободи” Віталія Нахмановича. Із 12-ї до 17-ї години триватиме інтерактивна акція творення історії просто сьогодні — продовження малювання історичного полотна “Україна майбутнього”.

Після завершення брифінгу учасники та небайдужі кияни долучилися до акції з прибирання та облаштування меморіальних місць на Алеї Героїв Небесної Сотні в столиці.

* фото надані УІНП